top of page
Malarstaden-webb.jpg
Att välja lokala leverantörer ger ringar på vattnet

När den Nya Saluhallen i Eskilstuna skulle inredas gick uppdraget till Eskilstunabaserade WRun. För förvaltaren Mälarstaden Asset Management var det självklart att välja en lokal design- och inredningsfirma.

 

Gallerian i Eskilstuna ägs av Fastighets AB Regio som har som policy att arbeta med lokala förvaltare i de städer där de har kommersiella fastigheter. I Eskilstuna sköts förvaltningen av Mälarstaden Asset Management.

– Regio vill jobba för en positiv stadsmiljöutveckling i alla orter som de investerar i. Förvaltarna ska vara lokalt engagerade och gärna arbeta med lokala leverantörer i möjligaste mån för att bidra till en positiv näringslivsutveckling, säger Lennart Berg, projektchef på Mälarstaden Asset Management.

När ett inredningskoncept för den Nya Saluhallen i Gallerian skulle tas fram var det därför naturligt att söka bland lokala byråer. Valet föll på inredningsbyrån WRun vars koncept inspirerades av kända miljöer i Eskilstuna som Gamla stan och Munktellstaden.

– Även WRuns val att enbart använda återbrukade möbler kändes klockrent utifrån Nya Saluhallens fokus på hållbarhet. Bra även att stötta ett ungt nystartat företag som har fräscha idéer, säger Lennart Berg som är väldigt nöjd med WRuns arbete.

Han framhåller att handla med ett lokalt perspektiv som företag ger ringar på vattnet.

– Jobben sprider sig vidare när man väljer att göra fler affärer lokalt. En hantverkare behöver anlita en annan hantverkare i ett jobb, en budfirma behöver anställa fler för att de får fler uppdrag och så vidare. Och ju fler jobb vi kan vara med att skapa genom vår verksamhet, desto bättre för Eskilstuna. Och det får vi igen genom att våra hyresgästers besöks- och kundflöde ökar, säger Lennart Berg.

Vi är över 6 700 företag i Eskilstuna. Tillsammans gör vi skillnad genom att handla för en levande stad och landsbygd. Tack för att du handlar för Eskilstuna – även på jobbet! Se gärna filmen! 

bottom of page