top of page
handla_for_eskilstuna_retuna_2.jpeg

Handla hållbart för Eskilstuna

I initiativet Handla för Eskilstuna har vi under många år arbetat för att få eskilstunaborna att känna att deras val faktiskt gör skillnad för staden de bor i. Det handlar alltså inte om att konsumera mera utan att göra bra val som på olika sätt bidrar till Eskilstunas välfärd. Som ett steg i att få fler att göra goda handlingar som också är bra för klimaten lanserar vi nu nästa kampanj ” Handla hållbart för Eskilstuna”.

 

Genom aktiviteter och marknadsföring är vårt mål att inspirera, utbilda och engagera fler eskilstunabor att göra hållbara val för staden och vår moder jord. Det ska var enkelt att tänka, leva och handla hållbart när man bor i Eskilstuna. Hållbarhet handlar inte om att begränsa eller leva mindre utan att leva ett rikt liv på de resurser vi redan har. Eskilstuna Kommun har länge lyfts upp för sina klimatsmarta initiativ som till exempel världens första återbruksgalleria Retuna och färgsortering av hushållsavfall. Det är tillsammans i små och stora frågor som vi skapar förändring och en bättre framtid för våra barn.

Under kommande år kommer vi arrangera aktiviteter och kampanjer på utvalda platser runt om i Eskilstuna. Där kommer du få möjlighet att lära dig mer om till exempel hållbara val, upcycling och klimatsmarta transporter. Först ut är vår spännande utställning av Vinterlandskap skapade av förskolebarn med material från CirkuLärans Idéverkstad i ReTuna Återbruksgalleria.

Genom att använda återvunnet material och reflektera över olikheter, som Prick och Fläck, vill vi främja social och ekonomisk hållbarhet. Nio förskolegrupper har skapat dessa konstverk med hjälp av material, boken Prick och Fläck snöar in och lärarhandledning. Resultatet av deras arbete visas på ReTuna Återbruksgalleria, Tuna Park och Cityhuset 7-31 december 2023.

I arbetsgruppen för Handla hållbart för Eskilstuna finns representanter från Retuna, Tuna Park, Position Eskilstuna, Cityhuset och Cirkuläran. 

 

Har du gjort aktiva hållbara val som du vill att vi berättar om? Tipsa oss gärna!

 

Projektledare: 

Simon Glimtoft

Centrumledare ReTuna Återbruksgalleria

016-10 65 89, simon.glimtoft@esem.se

VI SAMVERKAR FÖR EN LEVANDE STAD

Position Eskilstuna logo svart.png
tunapark_grå.png
Folkesta-grå.png
retuna_grå.png
DE_Logo_ASTERIX_Text_Hoger_Om_Symbol_TVA
GAMLASTADEN-Eskilstuna-grå.png
Affärsplan-grå.png
bottom of page