top of page
ParkenZoo_godahandlingar-webb.jpg
Parken Zoo handlar från lokala matproducenter

För ett par år sedan bestämde sig Parken Zoo i Eskilstuna för att utveckla måltidsupplevelsen som en del av sin destinationsutveckling. Tillsammans med måltidsentreprenören Benny Skyttman, som bland annat är med och driver Valvet, såg Parken Zoo över allt från värdskap och matkvalité till service. 

 

– Vi bestämde tidigt att vi skulle köpa in så mycket som möjligt från lokala leverantörer för att kunna erbjuda våra besökare närproducerad mat och samtidigt skapa storytelling kring måltidsupplevelsen, berättar Sofia Larsson, vd på Parken Zoo.

 

Därför anlitades Eskilstunabaserade Rekarnekött för att leverera hamburgare, Mälarchark för korv och Konditori Janeling för korv- och hamburgerbröd samt Granerfeldts trädgård för tomater och gurka.

 

– Det har blivit en succé och försäljningen har ökat med flera procent. Och alla aspekter är goda med våra nära samarbeten, från kortare transporter och mindre miljöpåverkan till en större måltidsupplevelse för våra gäster, säger Sofia Larsson.

 

I år vill Parken Zoo utveckla det lokala konceptet ytterligare med lokal konst i sina sommarrestauranger.

 

 

Vi är över 6 700 företag i Eskilstuna. Tillsammans gör vi skillnad genom att handla för en levande stad och landsbygd. Tack för att du handlar för Eskilstuna – även på jobbet! Se gärna filmen! 

bottom of page